lördag, oktober 04, 2008

Shopping in Shanghai

Shanghai by night


Nu känns det som att man lyckats komma ikapp med jetlagen. Vaknade i bra tid enligt Kina-tid efter några sköna sovpauser under dagen innan. På kvällen till igår gick vi runt lite planlöst och lyckades till slut hamna på en subway för dagens middag.

Lycklig på subway

Så idag började vi med ett besök hos skräddaren. Jag beställde två kostymer till priset av 1080 svenska kr medans Henke beställde en med tillhörande väst.


Tillomed tyskar är välkommna hos skräddaren

Sen bar det iväg till piratmarknaden där jag gick loss totalt. Lite dålig på att pruta med man lärde sig till slut. Fick god hjälp av Carros kompis Jakob som lärde oss lite hur det går till. Sen iväg till en annan marknad där det var SJUKT mycket kineser. Då menar jag SJUKT!!

Lost in a shoestore

Dem var överallt och försökte kasta in oss i deras affärer. Två killar förföljde oss hela tiden och vägrade inse att vi inte var intresserade. En av dem plockade tom upp ett barn för att få sympati. Men efter lite åkning i rullbanor och vilseledande manövrar lyckades vi skaka av oss dem. Nu väntar lite datorsupport på Anders och Carros dator för att sen bege oss till Jakob för mat och utgång. Kan bli spännande att festa Shanghai...


Dagens skörd till ett pris av 480 svenska kronor. Jag gillart!